Medicijnen

Als de huisarts van de Huisartsenpost een recept voor u uitschrijft, kunt u die medicijnen direct ophalen bij de Dienstapotheek. Omdat u de medicijnen buiten de reguliere openingstijden haalt, heeft de overheid bepaald dat de apotheek hier extra kosten aan moet verbinden. Deze kosten worden verrekend in het bedrag van uw medicatie.

's Nachts tussen 24.00 - 8.00 uur is de Dienstapotheek weliswaar gesloten voor bezoekers, maar er is wel steeds een medewerker van de Dienstapotheek oproepbaar. Voor spoedeisende geneesmiddelen, welke niet kunnen wachten tot de volgende dag, kan telefonisch contact worden opgenomen met de Huisartsenpost (T: 079-3432600)

De dienstdoende huisarts bepaalt of de behoefte aan medicijnen spoedeisend is. Als dat het geval is, wordt de dienstdoend medewerker van de Dienstapotheek opgeroepen om de medicijnen te verstrekken. Dit duurt circa 45 minuten. De patiënt heeft dan de keuze hierop te wachten op de Huisartsenpost of de medicijnen thuis te laten bezorgen (bezorgtijd circa een uur extra).

Wanneer de huisarts bepaalt dat u medicatie nodig heeft, maar dat dit kan wachten tot de volgende dag, dan kan deze medicatie op werkdagen in uw eigen apotheek worden opgehaald. In het weekend en op feestdagen is de Dienstapotheek vanaf 8.00 uur geopend.

U kunt via de Huisartsenpost geen herhaalrecepten aanvragen. Deze moet u op werkdagen bij uw eigen huisarts en apotheek regelen.